Avant E/R-serie

Avant E-Serie

VOLLEDIG ELEKTRISCH AANGEDREVEN AVANT

  • Elektrische kniklader aangedreven door batterij
  • Geen uitlaatgassen
  • Zeer laag geluidsniveau
  • Lage verbruikskosten
  • e5 is uitgerust met lood-zuur batterij
  • Standaard geïntegreerde batterijlader, waardoor de batterij overal opgeladen kan worden aan een 230 volt / 10 A stopcontact.

UNIEKE EIGENSCHAPPEN
AVANT is de eerste fabrikant die een volledige elektrisch aangedreven kniklader op de markt brengt. Deze kniklader met nuluitstoot en extreem laag geluidsniveau biedt hetzelfde comfort en dezelfde eigenschappen als de AVANT 500-serie uitgerust met een dieselmotor. De veelzijdigheid, compacte afmetingen en wendbaarheid van de e-serie maken het mogelijk om in verschillende omgevingen te werken.

SNELHEID EN TREKKRACHT
De rijsnelheid van de e-serie bedraagt 10 km/u, wat ruimschoots voldoende is voor werken op kleinere oppervlaktes of bouwwerven. Dankzij de elektromotor is de e-serie zeer geschikt voor binnengebruik. De Poclain-wielmotoren zorgen voor een performante trekkracht en de kracht en het koppel van de elektromotor zijn maximaal.

EXCELLENTE TECHNOLOGIE
De hydrostatische aandrijving op de AVANT e-serie zorgt voor een aangename rijervaring voor de bestuurder. Een onderhoud op de lader omvat vooral de controle op de batterij en de hydraulische filter. De veelzijdigheid en het comfort van de machine kunnen verder vergroot worden door een brede waaier aan opties.

Avant R-Serie

KNIKLADER MET BESTUURDERSZETEL OP HET ACHTERSTE GEDEELTE VAN HET CHASSIS


VOORWAARTS ZICHT
Bij de R-serie zit de bestuurder in het achterste gedeelte van het chassis. Dit betekent dat het voorwaartse zicht van de bestuurder niet hetzelfde is als bij de traditionele AVANT-laders.

AFMETINGEN
De afmetingen van de R-serie en de AVANT 600-serie zijn dezelfde, afgezien van de hoogte van de machine. Omdat de bestuurder plaats neemt bovenop het motorgedeelte, is de R-serie ongeveer 10 cm hoger dan de overeenkomstige machines van de 500- en 600-serie.


HEFVERMOGEN
Het hefvermogen van de R-serie komt overeen met dat van vergelijkbare machines uit het traditioneel AVANT-gamma. Enkel in geknikte toestand neemt het hefvermogen iets sneller af, omdat het achterste gedeelte van het chassis niet werkt als tegengewicht, zoals bij de traditionele AVANT-machines, waarbij de bestuurder op het voorste gedeelte van het chassis plaats neemt. Zodoende is het hefvermogen van de R-serie, in volledig geknikte toestand, ongeveer 150 kg lager dan bij een vergelijkbare traditionele AVANT.

DRAAIEN
Hoewel de draaicirkel van R-serie praktisch hetzelfde is als bij alle andere AVANT-knikladers, is de R-serie toch in staat om nog vlotter te draaien op kleine en smalle ruimtes, omdat de bestuurderszetel niet buiten de wielbasis uitdraait. Dit voordeel ten opzichte van de traditionele knikladers komt het best tot uiting bij het manoeuvreren in smalle gangen en nauwe ruimtes (vb. paardenboxen).