Matexpo 2021 gaat officieel door!

MATEXPO 2021 gaat door van woensdag 8 tot en met 12 september in Kortrijk Xpo (België). En dat al voor de 39e keer. Deze belangrijke bouwmaterieelbeurs is een 100% professionele beurs gericht op de volledige bouwsector, één van de belangrijkste economische sectoren van het land. De beurs is bestemd voor vakmensen uit de wereld van de bouw, wegenwerken, burgerlijke bouwkunde, recycling, goederenbehandeling, industrie, enz.

Groen Licht

Al langer was het vermoeden dat beurzen vanaf 30 juli groen licht krijgen om door te gaan. Na de ontgoocheling in de brede evenementensector eind april, toen perspectief voor de zomer en het najaar uitbleef, beloofde de overheid meer duidelijkheid te brengen.

Sindsdien gaan de coronacijfers snel de goeie richting uit. Besmettingen en ziekenhuisopnames nemen af, terwijl het aantal vaccinaties blijft stijgen. Daarnaast wordt er regelmatig overlegt tussen vakbonden en de overheid. Dat alles heeft geleid tot het verlossende nieuws. Concreet betekent dit dat MATEXPO gewoon kan doorgaan, van 8 tot en met 12 september.

Beurzen vallen vanaf nu weer onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail. Dit betekent dat er een specifiek protocol van toepassing zal zijn, los van andere evenementen zoals festivals. Concreet: de beurs in Kortrijk kan de normale bezoekersvolumes aanhouden, zonder beperkingen in absolute aantallen! En dat in alle veiligheid.

Nog een aantal maatregelen

Het is mogelijk dat er tegen september nog een aantal maatregelen van kracht zullen zijn. De organisatoren zullen hier steeds transparant over communiceren. Welke maatregelen er dan eventueel moeten worden genomen, is op dit moment nog niet definitief beslist. Klassiekers zoals handgel, looprichtingen en afstand houden zijn naar alle verwachten wel van toepassing. De organisatie van Matexpo zal in ieder geval zorgen voor voldoende ventilatie in de beurshal.

Catering is naar alle waarschijnlijkheid toegestaan. Wel kan het zo zijn dat bezoekers moeten zitten wanneer er wordt gegeten of gedronken wordt. Voor nu is het nog niet of er in september een controle dient te gebeuren op het vaccinatiepaspoort – of het afleggen van een sneltest voor wie niet gevaccineerd is. MATEXPO is op al deze scenario’s voorbereid, zodat dit niet tot vertraging leidt aan de ingangen van de beurs.

Eerste ontmoetingsmoment in bijna 2 jaar

Dat de kenmerkende familiale sfeer van MATEXPO echter kan behouden blijven, is wel al duidelijk. Dat deze editie er misschien ietsje anders zal uitzien? Dat kan. Dit fantastische nieuws betekent echter dat de organisatie van MATEXPO de voorbereidingen, die al volop gestart waren, onverminderd verderzet. MATEXPO zal het eerste grote ontmoetingsmoment zijn in de sector in bijna 2 jaar tijd. Het wordt dus in alle opzichten vooral een onvergetelijke editie!

Over Matexpo

Op MATEXPO zijn de grootste merken ter wereld aanwezig. 370 exposanten, constructeurs, verdelers van materieel en leveranciers van diverse uitrustingen verwelkomen u verspreid over een oppervlakte van 135.000 m². Zij stellen hun beste en nieuwste producten voor, waardoor bezoekers een kans krijgen om kennis te maken met het grootste aanbod van machines en materieel voor de wegenbouw, burgerlijke bouwkunde, algemene bouw, bouwvoertuigen, afvalverwerking, recyclage, reinigingsmachines en goederenbehandeling in de Benelux. Er zijn ruim 1500 merken vertegenwoordigd, waaronder heel wat primeurs.

Toegangstickets
Gratis bij online registratie.
Betalend ter plaatse: €15,00/ ticket

Personen met een mobiele beperking
MATEXPO 
is goed toegankelijk voor personen met een mobiele beperking. U parkeert hiervoor best dichtbij ingang zuid. Indien gewenst is een rolstoel beschikbaar.

Geen dieren toegelaten.
Alleen erkende assistentiehonden worden toegelaten als begeleiding van een mindervalide. Deze honden moeten duidelijk herkenbaar zijn én een officiële erkenning bij zich hebben.

Parking: €10/wagen 
Parkeren rondom de beurs is niet mogelijk. MATEXPO neemt alle hallen en de buitenzone van Kortrijk Xpo in.

Volg de signalisatie naar randparking P1 of P2 en aanwijzingen vanop de autostrade naar de randparkings. Deze parkings zijn bewaakt én betalend (cash of bancontact).

De gratis shuttlebussen rijden 2u voor opening tot 2u na sluiting van de beurs.

Let op: foutparkeerders rondom de beurs zullen beboet worden.

Wat kunt u verwachten op onze stand:

MINIHIJSKRANEN

Sankoo is een premium importeur van het innoverende minihijskranen merk Bg Lift. Deze vooruitstrevende fabrikant uit Noord-Italië bouwt een brede range compacte hijskranen. Er is een minihijskraan van 700 kg tot en met 20.500 kg eigen gewicht beschikbaar. Daarmee biedt Bg Lift dus voor ieder wat wils. Hoewel de minikranen van Bg Lift allemaal door hetzelfde bedrijf geproduceerd worden, beschikken zij elk over hun eigen kwaliteiten. Sankoo adviseert u graag over de juiste minihijskraan voor uw werkzaamheden.

HOOGWERKERS

Cela is een topspeler op het gebied van hoogwerkers. Jarenlange ervaring garandeert hoogwerkers die veilig, robuust en kwalitatief hoogstaand zijn. De hoogwerkers van Cela zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder rups- en autohoogwerkers. De uiterste compacte afmetingen van de Cela hoogwerker is samen met zijn lage gewicht en wendbaarheid een groot voordeel. Deze Spinhoogwerkers kunnen vaak plekken bereiken waar geen enkel andere hoogwerker kan komen.

Mobiele laadbrug
Mobiele Laadbruggen

De mobiele laadbruggen van sankoo zijn speciaal ontwikkeld om het laden en lossen van goederen met bijvoorbeeld een heftruck gemakkelijk te maken. Deze laadbrug dient als oprit naar de laadruimte van een vrachtwagen. Het grote voordeel is dat deze laadbrug gemakkelijk te verplaatsen zijn met een heftruck. Hierdoor kun je deze laadbrug gemakkelijk verplaatsen waardoor deze altijd op de juiste laad/los positie staat. Daarnaast zijn deze mobiele laadbruggen compleet aanpasbaar op uw wensen.

HOE BEREIKT U MATEXPO?

Adres event locatie: Kortrijk Xpo – Doorniksesteenweg 216 – 8500 Kortrijk (Belgium)

Kortrijk Xpo ligt midden in een groene zone aan afrit n°2 (Kortrijk – Zuid) van de E17 autosnelweg Antwerpen – Gent – Kortrijk – Lille. Op de autosnelweg E17, in Kortrijk staan signalisatieborden (Kortrijk – Zuid/Expo) die u begeleiden naar de randparkings P1 of P2 van de beurs. Er zijn gratis shuttlebussen vanaf deze parkings naar de beurs

MET DE AUTO

 • Vanuit Brussel: E40 autosnelweg naar Gent | E17 autosnelweg naar Kortrijk | Afrit 2 Kortrijk Zuid/Expo
 • Vanuit Antwerpen: E17 autosnelweg naar Kortrijk | Afrit 2 Kortrijk Zuid/Expo
 • Vanuit Bergen-Doornik: E403 autosnelweg naar Kortrijk | E17 autosnelweg naar Gent | Afrit 2 Kortrijk Zuid/Expo
 • Vanuit Oostende – Brugge: A17 naar Kortrijk Zuid | Afrit “‘t Hoge” | Afrit 2 Kortrijk Zuid/Expo
 • Vanuit Nederland: A16 autosnelweg naar Breda | E17 autosnelweg Antwerpen – Gent – Kortrijk | Afrit 2 Kortrijk Zuid/Expo
 • Vanuit Frankrijk Parijs – Lille: E17 autosnelweg naar Kortrijk (Courtrai) | Afrit 2 Kortrijk-Zuid/Expo

OPENBAAR VERVOER

Vanuit alle Belgische steden zijn er vlotte treinverbindingen naar Kortrijk. Aan het station van Kortrijk voert bus n°13 of n°16 (Hoog-Kortrijk) u om de 20 minuten naar Kortrijk-Xpo.

 • Vanuit Nederland: u reist via Roosendaal naar Antwerpen of Brussel, van waar u de trein naar Kortrijk neemt
 • Vanuit Duitsland: u neemt de trein Aken – Leuven – Brussel – Gent – Kortrijk
 • Vanuit Frankrijk: is er een rechtstreekse treinverbinding Lille – Kortrijk
 • Vanuit Frankrijk: Eurostar tot Lille, vanwaar u een rechtstreekse treinverbinding Lille – Kortrijk kunt nemen (40 km)
 • Vanuit UK: Eurostar London – Lille, vanwaar u de rechtstreekse treinverbinding Lille – Kortrijk kunt nemen (40 km)
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Volg ons op social media:

Klantenservice

Antwoord op al uw vragen

Neem contact met ons op.

0031 (0)497 57 38 71

Of neem contact met ons via het Contactformulier

Klantenservice
Privacy Voorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan het zijn dat er via uw browser informatie van specifieke diensten wordt opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies invloed kan hebben op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.