Matexpo 2021 gaat officieel door!

MATEXPO 2021 gaat door van woensdag 8 tot en met 12 september in Kortrijk Xpo (België). En dat al voor de 39e keer. Deze belangrijke bouwmaterieelbeurs is een 100% professionele beurs gericht op de volledige bouwsector, één van de belangrijkste economische sectoren van het land. De beurs is bestemd voor vakmensen uit de wereld van de bouw, wegenwerken, burgerlijke bouwkunde, recycling, goederenbehandeling, industrie, enz.

Groen Licht

Al langer was het vermoeden dat beurzen vanaf 30 juli groen licht krijgen om door te gaan. Na de ontgoocheling in de brede evenementensector eind april, toen perspectief voor de zomer en het najaar uitbleef, beloofde de overheid meer duidelijkheid te brengen.

Sindsdien gaan de coronacijfers snel de goeie richting uit. Besmettingen en ziekenhuisopnames nemen af, terwijl het aantal vaccinaties blijft stijgen. Daarnaast wordt er regelmatig overlegt tussen vakbonden en de overheid. Dat alles heeft geleid tot het verlossende nieuws. Concreet betekent dit dat MATEXPO gewoon kan doorgaan, van 8 tot en met 12 september.

Beurzen vallen vanaf nu weer onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail. Dit betekent dat er een specifiek protocol van toepassing zal zijn, los van andere evenementen zoals festivals. Concreet: de beurs in Kortrijk kan de normale bezoekersvolumes aanhouden, zonder beperkingen in absolute aantallen! En dat in alle veiligheid.

Nog een aantal maatregelen

 • Met uw toegangsbadge heeft u alle beursdagen vrij toegang
 • Er geldt geen beperking op het absoluut aantal bezoekers
 • Er wordt niet gewerkt of gevraagd naar een Covid Safe Ticket of een negatieve PCR test. Wij voorzien ook geen testen aan de ingangen.
 • Tijdens de beursdagen is het verplicht een mondmasker te dragen. Als organisatie informeren wij hierover via diverse kanalen.
 • Wij plaatsen een 30-tal handgelzuilen verspreid over de beurs.
 • Het C02 gehalte in de hallen wordt permanent gemeten. In de mate van het mogelijke plaatsen we zoveel mogelijk de poorten van de hallen open voor voldoende luchtcirculatie. Ook de tenten van de exposanten worden maximaal verlucht.

Eerste ontmoetingsmoment in bijna 2 jaar

Dat de kenmerkende familiale sfeer van MATEXPO echter kan behouden blijven, is wel al duidelijk. Dat deze editie er misschien ietsje anders zal uitzien? Dat kan. Dit fantastische nieuws betekent echter dat de organisatie van MATEXPO de voorbereidingen, die al volop gestart waren, onverminderd verderzet. MATEXPO zal het eerste grote ontmoetingsmoment zijn in de sector in bijna 2 jaar tijd. Het wordt dus in alle opzichten vooral een onvergetelijke editie!

Over Matexpo

Op MATEXPO zijn de grootste merken ter wereld aanwezig. 370 exposanten, constructeurs, verdelers van materieel en leveranciers van diverse uitrustingen verwelkomen u verspreid over een oppervlakte van 135.000 m². Zij stellen hun beste en nieuwste producten voor, waardoor bezoekers een kans krijgen om kennis te maken met het grootste aanbod van machines en materieel voor de wegenbouw, burgerlijke bouwkunde, algemene bouw, bouwvoertuigen, afvalverwerking, recyclage, reinigingsmachines en goederenbehandeling in de Benelux. Er zijn ruim 1500 merken vertegenwoordigd, waaronder heel wat primeurs.

Toegangstickets
Gratis bij online registratie.
Betalend ter plaatse: €15,00/ ticket

Personen met een mobiele beperking
MATEXPO 
is goed toegankelijk voor personen met een mobiele beperking. U parkeert hiervoor best dichtbij ingang zuid. Indien gewenst is een rolstoel beschikbaar.

Geen dieren toegelaten.
Alleen erkende assistentiehonden worden toegelaten als begeleiding van een mindervalide. Deze honden moeten duidelijk herkenbaar zijn én een officiële erkenning bij zich hebben.

Parking: €10/wagen 
Parkeren rondom de beurs is niet mogelijk. MATEXPO neemt alle hallen en de buitenzone van Kortrijk Xpo in.

Volg de signalisatie naar randparking P1 of P2 en aanwijzingen vanop de autostrade naar de randparkings. Deze parkings zijn bewaakt én betalend (cash of bancontact).

De gratis shuttlebussen rijden 2u voor opening tot 2u na sluiting van de beurs.

Let op: foutparkeerders rondom de beurs zullen beboet worden.

Wat kunt u verwachten op onze stand:

Minihijskraan Bg Lift
MINIHIJSKRANEN

Sankoo is een premium importeur van het innoverende minihijskranen merk Bg Lift. Deze vooruitstrevende fabrikant uit Noord-Italië bouwt een brede range compacte hijskranen. Er is een minihijskraan van 700 kg tot en met 20.500 kg eigen gewicht beschikbaar. Daarmee biedt Bg Lift dus voor ieder wat wils. Hoewel de minikranen van Bg Lift allemaal door hetzelfde bedrijf geproduceerd worden, beschikken zij elk over hun eigen kwaliteiten. Sankoo adviseert u graag over de juiste minihijskraan voor uw werkzaamheden.

Els Lift EL14 Schaarhoogwerker
HOOGWERKERS

De Schaarhoogwerkers van Els Lift hebben een aantal zeer specifieke eigenschappen en kunnen op veel plaatsen en in veel sectoren worden gebruikt. Denk daarbij aan fabrieken, hoge gebouwen en opslagruimtes. Het doel van de schaarhoogwerker is om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken waar het werken met een ladder niet mogelijk is, of niet veilig. Door het gebruik van een schaarhoogwerker kunnen werkzaamheden sneller uitgevoerd worden en wordt de veiligheid van het personeel gewaarborgd.

Mobiele Laadbrug
Mobiele Laadbruggen

De mobiele laadbruggen van sankoo zijn speciaal ontwikkeld om het laden en lossen van goederen met bijvoorbeeld een heftruck gemakkelijk te maken. Deze laadbrug dient als oprit naar de laadruimte van een vrachtwagen. Het grote voordeel is dat deze laadbrug gemakkelijk te verplaatsen zijn met een heftruck. Hierdoor kun je deze laadbrug gemakkelijk verplaatsen waardoor deze altijd op de juiste laad/los positie staat. Daarnaast zijn deze mobiele laadbruggen compleet aanpasbaar op uw wensen.

HOE BEREIKT U MATEXPO?

Adres event locatie: Kortrijk Xpo – Doorniksesteenweg 216 – 8500 Kortrijk (Belgium)

Kortrijk Xpo ligt midden in een groene zone aan afrit n°2 (Kortrijk – Zuid) van de E17 autosnelweg Antwerpen – Gent – Kortrijk – Lille. Op de autosnelweg E17, in Kortrijk staan signalisatieborden (Kortrijk – Zuid/Expo) die u begeleiden naar de randparkings P1 of P2 van de beurs. Er zijn gratis shuttlebussen vanaf deze parkings naar de beurs

MET DE AUTO

 • Vanuit Brussel: E40 autosnelweg naar Gent | E17 autosnelweg naar Kortrijk | Afrit 2 Kortrijk Zuid/Expo
 • Vanuit Antwerpen: E17 autosnelweg naar Kortrijk | Afrit 2 Kortrijk Zuid/Expo
 • Vanuit Bergen-Doornik: E403 autosnelweg naar Kortrijk | E17 autosnelweg naar Gent | Afrit 2 Kortrijk Zuid/Expo
 • Vanuit Oostende – Brugge: A17 naar Kortrijk Zuid | Afrit “‘t Hoge” | Afrit 2 Kortrijk Zuid/Expo
 • Vanuit Nederland: A16 autosnelweg naar Breda | E17 autosnelweg Antwerpen – Gent – Kortrijk | Afrit 2 Kortrijk Zuid/Expo
 • Vanuit Frankrijk Parijs – Lille: E17 autosnelweg naar Kortrijk (Courtrai) | Afrit 2 Kortrijk-Zuid/Expo

OPENBAAR VERVOER

Vanuit alle Belgische steden zijn er vlotte treinverbindingen naar Kortrijk. Aan het station van Kortrijk voert bus n°13 of n°16 (Hoog-Kortrijk) u om de 20 minuten naar Kortrijk-Xpo.

 • Vanuit Nederland: u reist via Roosendaal naar Antwerpen of Brussel, van waar u de trein naar Kortrijk neemt
 • Vanuit Duitsland: u neemt de trein Aken – Leuven – Brussel – Gent – Kortrijk
 • Vanuit Frankrijk: is er een rechtstreekse treinverbinding Lille – Kortrijk
 • Vanuit Frankrijk: Eurostar tot Lille, vanwaar u een rechtstreekse treinverbinding Lille – Kortrijk kunt nemen (40 km)
 • Vanuit UK: Eurostar London – Lille, vanwaar u de rechtstreekse treinverbinding Lille – Kortrijk kunt nemen (40 km)
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Volg ons op social media:

Klantenservice

Antwoord op al uw vragen

Neem contact met ons op.

0031 (0)497 57 38 71

Of neem contact met ons via het Contactformulier

Klantenservice
Privacy Voorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan het zijn dat er via uw browser informatie van specifieke diensten wordt opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies invloed kan hebben op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.