Scroll Top

BG LIFT M250 Li-ion MinihijsKRAAN

Volledig aangedreven door Lithium batterijen
Bg Lift M250 Li-ion Lithium Elektrische Minihijskraan
Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte

Specificaties

    Afmetingen( h×b×l ): 1,76 × 0,78 × 3,24 m
   Gewicht: 2.250 kg
    Hijscapaciteit: 2.500 kg
    Horizontaal bereik: 12,85 m
   Max. hijshoogte (vanaf de grond): 15,90 m
    Max. hijshoogte (onder niveau) -62,5 m

Beschikbaar vanaf: € 86.500,-

Beschikbaar vanaf:
€ 86.500,-

Volledig Elektrische Minihijskraan.

De Bg Lift M250 Li-ion is uitgevoerd met de nieuwste Lithium-ion accu technologie, dat betekend accu’s die lang meegaan en volledig onderhoudsvrij zijn. Bg Lift ontwikkeld deze minihijskranen om zijn klanten te voorzien van hijsapparatuur welke eenvoudig, intuïtief, kwalitatief en vooral zo veilig mogelijk zijn. Het aspect duurzaamheid is een onderdeel wat de laatste tijd een enorme doorontwikkeling kent in de gehele branche.
De Bg Lift M250 Li-ion is een volledig elektrische minihijskraan. Met een volledig opgeladen accu kun je een volledig dag werken. Binnen vijf uur is deze elektrische minihijskraan weer volledig opgeladen. Daarnaast is het opladen tijdens het werken mogelijk. Deze elektrische versie verliest geen snelheid en kracht ten opzichte van Bg Lift M25 met dieselmotor, hij is zelfs een stukje sneller. Daarnaast is deze elektrische minihijskraan gemakkelijk te transporteren met een BE rijbewijs.

Daarnaast is de Bg Lift M250 een extreem compacte maar krachtige minihijskraan met een hijshoogte van 16 meter en horizontaal bereik van 12,85 meter. De “Up and Over” hoogte bedraagt 10,40 meter. De M250 is volledig opvouwbaar naar de compacte afmetingen van (lxbxh) 3240 x 780 x 1750 mm.

Bg Lift M250 Minihijskraan

Zeer Sterk Rupsonderstel.

De Bg Lift M250 heeft een zeer sterk onderstel wat rijden op onverhard terrein mogelijk maakt. Doordat er een bodemvrijheid is van 16,5 cm zal de Bg Lift M250 niet snel vast komen te zitten en wat deze minihijskraan dus ideaal maakt voor bouwplaatsen waar de omgeving nog niet is verhard. De hydraulische opbrengst van de rupsaandrijving is 60L/ min met een maximale druk van 170 bar. De Bg Lift M250 minihijskraan heeft een rijsnelheid van 2 km/h welke proportioneel te bedienen is met de Scanreco afstandsbediening. De maximale hellingshoek is 25º.

Daarnaast is het rupsonderstel hydraulisch te verbreden van 78 tot 118 cm. De Bg Lift M250 wordt aangedreven door een 22,2 PK (16,3 kW) sterke Yanmar 3TNV70 dieselmotor met 48 Nm koppel.

Stempelpoten met Hoge Bodemvrijheid.

Standaard nivelleert de Bg Lift M250 Minihijskraan automatisch met 1 druk op de knop van de Scanreco afstandsbediening. De Bg Lift M250 minihijskraan is standaard uitgerust met de functie om alle stempelpoten automatisch te laten zakken, dit kan uiteraard ook handmatig met de flippers op de afstandsbediening.

De stempelpoten hebben variabele afstempelmogelijkheden, wat het mogelijk maakt voor het gebruik in beperkte ruimtes. Door het knikpunt in de stempelpoten is er een hoge bodemvrijheid en kan er bijvoorbeeld over muurtjes en obstakels heen gestempeld worden. Dit maakt het stempelgebied van de Bg Lift M250 erg veelzijdig.

Met het geïntegreerde controlesysteem past de kraan de lastbegrenzer automatisch aan. Dit wordt berekend aan de positie van de stempels. Waardoor er op elk moment de maximale last berekend wordt ten opzichte van de positie van de mast.

Leidingen Door De Mast.

Bijna alle kabels en leidingen van de mast zijn weggewerkt aan de binnenzijde van de hoofdmast. Dit heeft het grote voordeel dat er bij onvoorziene aanraking van de mast tegen een object geen schade wordt aangebracht aan de leidingen. De hoofdmast van de Bg Lift M250 is zonder een uitstekende ballast waardoor er dicht langs muren en/of andere objecten gestempeld kan worden maar wel het oneindige zwenken benuttigd kan worden.

Daarnaast is de optionele fly jib uitgerust met een uitschuifcilinder in plaats van kettingen. Het grote voordeel hiervan is dat er ook verticaal gehesen kan worden met de Fly Jib. De maximale lengte van de jib bedraagt 5 meter.

Daarnaast kan de Jib gemakkelijk worden ingevouwen onder de hoofmast van de Bg Lift M250 waardoor deze niet gedemonteerd hoeft te worden. De jib kan 15º door negatief om onder een overstek te kunnen werken.

Operationele Vrijheid.

In 2017 omarmde minihijskraan fabrikant Bg Lift het “nieuwe” duurzame tijdperk en werd de technologie van Flash Battery gecombineerd met die van Bg Lift. Flash Battery is een toonaangevende Italiaanse speler van internationale allure in het ontwerp en de productie van lithiumbatterijen voor industriële machines en elektrische voertuigen. De eis was om een kraan te ontwerpen met grote operationele vrijheid, welke toegang had tot binnenruimten en de meest uitstoot gevoelige werklocaties.

Werkgebieden met Beperkte Toegang.

De Bg Lift M250 Li-ion is een elektrische minihijskraan die perfect geschikt is voor gebruik in werkgebieden met beperkte toegang. Om optimaal gebruik te maken van de autonomie van de nieuwe elektrische kranen die in de BG Lift serie zijn geïntroduceerd, heeft het Bg Lift Engineering Team een systeem ontworpen dat gebaseerd is op hoog rendabele motoren en omvormers, met de implementatie van specifieke software om het vermogen en de energie die beschikbaar wordt gesteld door de lithiumbatterij powerpack te optimaliseren.

Controle op Afstand.

Het Flash Data Center is software die is gemaakt door de R&D afdeling van Flash Battery. Welke ontworpen is om volledig automatisch zelfdiagnose en predictief onderhoud uit te voeren op elk afzonderlijk batterijpakket. De software controleert elke dag, 24 uur per dag, 7 dagen per week, hun werkingsparameters. Dit kunstmatige intelligentiesysteem vertaalt zich in het vermogen om voortdurend preventief onderhoud uit te voeren, eventuele afwijkingen op te vangen wanneer deze zich voordoen en een snelle, gerichte reactie te garanderen in het geval dat een interventie nodig is. Elk rapport wordt automatisch naar het Flash Battery Service Center gestuurd, dat het gebruik, de prestaties en de gegevens over de werking van elke afzonderlijke batterij analyseert.

Scanreco Afstandsbediening.

De Bg Lift M250 werkt met een radiografische afstandsbediening van het merk Scanreco. De maximale snelheid van proportionele bewegingen kan in een aantal stappen worden aangepast met behulp van een “schildpad/konijn”-tuimelschakelaar.

Automatisch frequentiebeheer zorgt voor continue werking zonder onderbrekingen veroorzaakt door radio-interferentie van andere draadloze apparatuur. Om ervoor te zorgen dat uw zender alleen met de corresponderende ontvanger communiceert, is het Scanreco-protocol ontwikkeld. In combinatie met de identiteitscode die uniek is voor elk Scanreco systeem, kan geen enkele andere afstandsbediening de machine onbedoeld activeren.

De afstandsbediening beschikt over een display waarop alle informatie duidelijk weergegeven wordt. Met de Scanreco afstandsbediening zijn alle kraanfuncties op de millimeter nauwkeurig te bedienen.

Minihijskraan & hoogwerker in één!

De Bg Lift is optioneel uit te rusten met een 1 of 2 persoons werkbak. Waardoor je een minihijskraan en hoogwerker kunt combineren in één machine.

Wie wil dat nou niet?

Gecertificeerd

De minihijskranen van Bg lift zijn ontworpen met een EN280 goedkeuring. Deze unieke eigenschap maakt het mogelijk om te investeren in 1 machine in plaats van in 2 machines.

Kopen of Huren
Meer dan 7 uur per week?

 

Dan adviseren wij u kopen. Huurt u gemiddeld meer dan 7 uur per week, dan is het goedkoper om de Bg Lift M250 aan te schaffen.

logo Flash Battery
Bg Lift M250 Li-ion
Subsidie Mia

Flash Batterijen.

De lithiumbatterijen leveren de volgende voordelen :

  • Een hoog bedrijfsrendement
  • Een levensduur die verder gaat dan 4.000 oplaad cycli
    Dat betekend bij elke dag opladen een levensduur van minimaal 11 jaar
  • De mogelijkheid van gedeeltelijk opladen en ontladen
  • De totale afwezigheid van routinematig onderhoud

Dankzij de eigen besturingselektronica blijft dit accupakket in alle opzichten evenwichtig en efficiënt. Het krachtige elektronische systeem garandeert een balanceer snelheid die 20 keer zo snel is als die van andere accu’s. Het “Flash Balancing System” werkt in actieve en passieve modus met een veel hoger balansvermogen (20A), niet alleen aan het einde van de laadcyclus maar ook in actieve modus tijdens het ontladen. Op deze manier wordt een balancering verkregen die 20 keer sneller is.

Batterij balancering van batterijen is een technieken die de beschikbare capaciteit van een batterijpakket met meerdere cellen verbetert en de levensduur van elke cel verlengt. Dit om de maximale autonomie voor onze lithiumbatterijen te garanderen en elk type machinestilstand uit te sluiten.

Fiscaal Voordeel.

Wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan, in 2022 valt onze Bg Lift M250 Li-ion elektrische minihijskraan onder de regeling Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek van 27% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

15 PLUSPUNTEN
VAN DE BG LIFT M250 Li-ion
2 Persoon werkbak
(optioneel)
De Jib kan 15º
door negatief
(Jib is optioneel)
Eenvoudige bediening
Robuuste Hoofdmast
Kabels en leiding via de binnenzijde van de hoofdmast
Standaard eindeloos zwenken
12PK Sterke elektromotor
Robuust en krachtig rupsonderstel
Standaard stempelhoekbewaking
48V 200 Ah Lithium Accupakket
Standaard
automatisch
nivelleren
Geen kettingen in de Jib
Hoge bodemvrijheid
Scanreco Afstandsbediening
Bg Connect
WiFi Connectie systeem

Vergelijk de Minihijskranen

M060 M250 M400 CWE315 CWE525
Hijscapaciteit (Kg) 580 2.500 4.000 9.715 14.515
Horizontaal bereik (Mtr.) 3,01 8,43 12,10 16,79 16,85
Horizontaal bereik + Jib (Mtr.) * - 12,85 17,00 26,35 29,40
Hijshoogte (Mtr.) 4,25 10,40 14,80 20,00 20,00
Hijshoogte + Jib (Mtr.) * - 15,90 21,10 29,20 32,50
Zwenken / Snelheid 25° + 25° Continus / 1,5 rpm Continus / 1,5 rpm Continus / 1,5 rpm Continus / 1,5 rpm
Lierkabel (Mtr.) * 36 68 60 60 90
Radiografische afstandsbediening Optioneel Scanreco + Display Scanreco + Display Scanreco + Display Scanreco + Display
Gewicht (Kg) 720+200 Ballast 2.250 4.300 10.000 15.200
Motor Honda 8,7 kW Yanmar 16,3 kW Yanmar 18,9 kW Yanmar 55 kW Yanmar 55 kW
Brandstof Benzine Diesel Diesel Diesel Diesel

* Optioneel

    Hijscapaciteit: 2.500 kg
   Max. hijshoogte: 15,90 m
    Horizontaal bereik: 12,85 m

Toch op zoek naar een andere Bg Lift:

Bg Lift CM060 Minihijskraan
Bg Lift M060
Pick and Carry | 580 Kg Hijscapaciteit | 4,2 Meter Hijshoogte
Beschikbaar vanaf:
€ 25.900,-
Bg Lift M400 Minihijskraan
Bg Lift M400
Pick and Carry | 4.000 Kg Hijscapaciteit | 21,1 Meter Hijshoogte
Beschikbaar vanaf:
€ 93.750,-
Bg Lift CWE315 Minihijskraan
Bg Lift CWE315
Nieuwste model | 9.715 Kg Hijscapaciteit | 29,2 Meter Hijshoogte
Beschikbaar vanaf:
€ 211.500,-
Bg Lift CWE525 Minihijskraan
Bg Lift CWE525
Dé Krachtigste | 14.515 Kg Hijscapaciteit | 32,5 Meter Hijshoogte
Beschikbaar vanaf:
€ 264.500,-
Privacy Voorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan het zijn dat er via uw browser informatie van specifieke diensten wordt opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies invloed kan hebben op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.