Scroll Top

Bg Lift M250 Li-ion

Ontwikkelingen gaan hard!

Het aanbod compact kranen is ruim en de ontwikkelingen gaan hard. Momenteel komen er steeds meer elektrische varianten beschikbaar op de markt. Zo ook de Bg Lift M250 Li-ion elektrische minihijskraan welke op een niet al te lange termijn wordt verwacht.

De overgang naar elektrisch

De overgang naar volledig elektrisch is onvermijdelijk vooral omdat de markt steeds hogere milieuprestaties eist, het is alleen de vraag op welke termijn dit ook werkelijk te realiseren is.

Brandstof

Fossiele brandstoffen worden steeds schaarser en ontwikkelingen in elektrische aandrijving en opslag gaan snel voorruit. De grootste uitdaging die voor ons ligt is de opslag en laadtijd van elektrische apparatuur.

De stap lijkt niet groot
Veel fabrikanten zijn ervan bewust dat het anders moet maar ook zeker kan. Ook Bg Lift is volop in ontwikkelingen met elektrisch aangedreven compact kranen. Zo zijn ze nu de Bg Lift M250 volledig elektrisch aan het uitvoeren.

Bg Lift M250 Li-ion Lithium Elektrische Minihijskraan
Bg Lift M250 Li-ion Lithium Elektrische Minihijskraan
BG LIFT MINIHIJSKRANEN

Momenteel is Bg Lift volop bezig met een testfase van deze elektrische minihijskraan. Elektrische arbeidstijd en hefvermogen wordt nu onderzocht en verbeterd waar mogelijk. Wat we wel al weten is dat de Bg Lift M250 Li-ion elektrisch kan laden tijdens het werken en zorgt daarmee voor een volledig gebruik tijdens een werkdag van 8 uur.

Grootste voordelen van een elektrische aandrijving is dat je geen emissie hebt op de werklocatie op het geluid van de elektromotor, koelers en hydrauliek na. Daarnaast hoeft je ook niet meer druk te maken over de olie en de filters die anders regelmatig vervangen dienen te worden.

Ondanks dat de stap niet zo groot lijkt om volledig van fossiele brandstof af te stappen en naar volledig elektrisch te gaan zijn er toch nog een aantal belangrijke stappen te nemen. De capaciteit van de accu’s en oplaadtijd is nog aan de krappe kant. De technologie maakt snelle ontwikkelingen mee, en wellicht is dit over een aantal jaar stukken verbeterd.

ELEKTRISCHE KRANEN HEBBEN VELE VOORDELEN:

  • Geen uitstoot
  • Geen geluidsoverlast
  • Altijd in een gesloten omgevingen kunnen werken
  • De mogelijkheid tot het laden waar stroom aanwezig is
  • Onderhoudsvriendelijk
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Volg ons op social media:

Klantenservice

Antwoord op al uw vragen

Neem contact met ons op.

0497 57 38 71

Of neem contact met ons via het Contactformulier

Klantenservice

Onze diensten:

Sankoo biedt een uiteenlopend assortiment van kwalitatief hoogstaande compacte machines.
Onze machines bieden efficiënte oplossing om zwaar werk te vergemakkelijken.

Het uitgebreide aanbod machines en toebehoren wordt telkens verder ontwikkeld naar aanleiding van recente ontwikkelingen die spelen in de markt. Hierdoor ontstaat een ruime keuze uit recente machines.

Is er een defect aan uw machine of wenst u een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren?
Aarzel niet ons te contacteren, we komen zo snel mogelijk ter plaatse zodat u zo weinig mogelijk tijd verliest.

Privacy Voorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan het zijn dat er via uw browser informatie van specifieke diensten wordt opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies invloed kan hebben op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.