De Pitbull loader ook volledig elektrisch

PITBULL-SHOVEL NU VOLTOOID EN STRAKS MET ACCU

Machinefabrikant Peeters voert wijzigingen door in de Pitbull-minishovels. En er wordt gewerkt aan een volledig elektrische Pitbull kniklader.

Begin 2018 is Peeters uit Etten-Leur gestart met de bouw van hun minishovels. Inmiddels bouwde de fabrikant ruim 100 stuks, en voert nu wijzigen door op basis van de eerste gebruikerservaringen van klanten. De belangrijkste wijziging aan het definitieve productiemodel, is dat het cabineplateau voortaan 30 centimeter hoger is geplaatst. Hierdoor is de ‘tunnel’, die in 2018 nog tussen de voeten hinderde, nu verdwenen.

INCHING MET JOYSTICK

Met een inching-functie is het mogelijk om met een hoog motortoerental te werken (bijvoorbeeld voor een rolbezem) en toch een lage rijsnelheid te houden. Zo’n inching-functie was al standaard op het rempedaal, maar nu voegt Peeters hier een optionele (+ € 275) Inch-functie bij, voor op de joystick. Op de joystick selecteer je één van de zeven Inch-standen, en zo kun je een rolbezem of instrooibak gebruiken zonder daarvoor op het rempedaal te moeten drukken.

Inmiddels is ook de brutoprijs van de Pitbull bekend. Een X24 (2,4 ton) kost bruto € 29.750, zonder extra opties. Wie een 45 pk sterke motor wil en grote 400/60 -15.5-banden, ledlampen en 100%-sper op de vooras, moet rekenen op € 37.525. Het zwaardere model, de X27, begint bij € 31.000. Peeters heeft hiervoor een online configurator gebouwd.

Pitbull kniklader huren
Pitbull Compact Loader kopen

BINNENKORT MET ACCU

Peeters zegt eind dit jaar met een elektrische variant van de Pitbull-minishovel op de markt te komen. Hierbij wordt de verbrandingsmotor omgewisseld voor een lithium-ion-accupakket van 24 kWh.

Daarmee zou de shovel een hele werkdag moeten kunnen werken op één acculading. Achter de schermen wordt ook gewerkt aan de inbouw van schonere Stage 5-dieselmotoren, en aan een nieuwe, 4.500 kilo zware shovel.

De Pitbull loader is:
Compact
Krachtig
Flexibel
Veilig
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Volg ons op social media:

Klantenservice

Antwoord op al uw vragen

Neem contact met ons op.

0497 57 38 71

Of neem contact met ons via het Contactformulier

Klantenservice

Onze diensten:

Sankoo biedt een uiteenlopend assortiment van kwalitatief hoogstaande compacte machines.
Onze machines bieden efficiënte oplossing om zwaar werk te vergemakkelijken.

Het uitgebreide aanbod machines en toebehoren wordt telkens verder ontwikkeld naar aanleiding van recente ontwikkelingen die spelen in de markt. Hierdoor ontstaat een ruime keuze uit recente machines.

Is er een defect aan uw machine of wenst u een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren?
Aarzel niet ons te contacteren, we komen zo snel mogelijk ter plaatse zodat u zo weinig mogelijk tijd verliest.

Privacy Voorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan het zijn dat er via uw browser informatie van specifieke diensten wordt opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies invloed kan hebben op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.